Aktuális Címlap Gyerekdivat

Ez az ifjú hippi tarolhatja le Dubait

Az angyalföldi Sammy Cash Petrik nem csak a nevében, vagy a külsejében különös. Sok felnőtt vágyik rá, hogy úgy éljen, úgy lássa a világot, ahogyan ez a hétéves kisfiú. Aki hibátlanul beszél angolul, ha pedig táncolni kezd, megáll az idő a színházteremben.

De ki ez a varázslatos lelkű kisfiú, aki bármilyen társaságba csöppen, azonnal a figyelem középpontjába kerül?

„Már Sammy, azaz Szemi születése is rendhagyó volt, a kisfiam 36 órás vajúdás után jött a világra. Ennek oka, hogy picit kibújt az anyukája pocakjából, körülnézett, majd visszamenekült – meséli a Little Miss Word Hungary tesztfotózásán Petrik Tibor, a kis Szemi édesapja.

Állandó titokzatossság lengi körül Szemit, az angliai-magyar fiúcskát

– A fiammal ötéves koráig Sandbach-ban éltünk, én pelenkáztam, mostam, főztem rá, az édesanyja pedig bölcsiben dolgozott. És remekül működött ez a családmodell. Szemi egész nap egy hatalmas parkban játszott a pajtásaival gokartozott, egy farmon tyúkokkal, libákkal barátkozott, pónit simogatott. Kirándultunk a Harry Potter múzeumba, ahol öt és fél órát töltött el.”

Bár most nagyvárosban él, sosem felejti el a szigetországban hagyott négylábú barátait

Egyik nap a kis Szemi az Xbox játékán megnézett egy táncot, majd hajszálpontosan lemásolta azt a mozgást. A szülei pedig azt vették észre, hogy jé, a gyerek táncol. Ma pedig öröm nézni, ahogy Szemi balettozik és néptáncol.

„Csak sejteni lehet, hogy melyik inger merre löki a gyereket… Szemi ötéves volt, mikor először Magyarországra jöttünk. Ma itt élünk. A család barátja talált rá Bartalovics Ildi gyerekmodell ügynökségére, ami érdekelte Szemit. Először féltünk tőle, hogy sokat elvesz a gyerekkorából, mi pedig nem akartuk minden fotózásra, válogatásra elvinni. Szabadon neveljük a fiunkat, úgy, mint egy kis férfit. Igyekszünk abba az irányba terelgetni, amiről úgy gondoljuk, hogy erőt tud meríteni.”

Szemi családjában bőven akad blues-, és rockzenész

Szemi édesapja nem titkolja, az ő életük nem szokványos, és nem is akarnak a tágabb környezetüknek megfelelni. Hippinek tartja magát és feleségét, a kisfiának pedig a hatvanas évek életérzéséből a végtelen szeretetet akarják átadni.

Szüleivel egész Európát bebarangolták

„A kisfiam döntése, hogy nem akarja levágatni a haját. Bár művészeti iskolába jár, éppen a humán tárgyakat tanító tanárok támadták, hogy túl hosszú a haja. Kitalálta, hogy az ő óráikon sapkában ül. A nyáron úszótáborba viszem őt, aztán egy hétre búvártáborba, majd a nagyfiammal együtt négyen elmegyünk három hétre Egyiptomba. Szeptemberben pedig Szemivel elutazunk Dubaiba a gyermekszépségverseny világdöntőjére. És ha egyszer majd úgy dönt, hogy ez is megvolt, kipróbáltuk, elég volt, szülőként azt is elfogadjuk.”

Szemi győzni megy Dubaiba…

Beszélgetés közben a színpadon épp Szemit fotózzák. Nyilván a balett-táncos tapasztalata is segít, hogy profiként pózol a kamera előtt.

„Nem fogom levágatni a hajamat. És meg fogom nyerni Dubaiban a világversenyt” – ismétli kérdésünkre csibész mosollyal a kisfiú. És már szalad is vissza a fotózásra. Mit is mondhatnánk erre? Legyen igaza…