Aktuális Címlap E-Sport

Harry Potter-zombik lephetik el a városokat

Már a magyar okostelefonokon is lehet játszani a Harry Potter: Wizards Unite nevű játékkal, amely olyan, mint a Pokémon Go, csak Harry Potterrel.

Nem túlzás azt állítani, hogy 2016-ban a pokémonos őrület tartotta lázban a világot, de legalábbis a fiatalabb generációt. Néhány hónapig ez volt a legsikeresebb mobilapp, rekordmennyiségű letöltést hozott a fejlesztőknek. Nem csoda, hogy a Niantic Games úgy döntött, több hasonló játékot készít, hiszen úgy tűnik, a világ megérett már a kiterjesztett valóságon alapuló alkalmazásokra.

2017-ben jelentették be, hogy az újdonság témája a Harry Potter lesz, bár eredetileg 2018-ra tervezték a megjelenést, ehhez képest csak idén nyárra sikerült elkészíteni. Az alkalmazás június 24-én, vasárnap hajnaltól vált elérhetővé nálunk, az Egyesült Királyságban és az USA-ban már csütörtök óta játszhatnak vele a Harry Potter-rajongók – szá,olt be róla a Szeretlek Magyarország.

A Tech Crunch azt írja, a megjelenés után 400 ezren töltötték le az appot, az iOS és az androidos felhasználók pedig mintegy 300 ezer dollárt költöttek a játékban. Ehhez képest a Pokémon Go az első napokban már 1,6 millió dollárt söpört be, úgyhogy egyelőre azért még nem aratott akkora sikert a varázslós verzió.

Az új játék nagyon hasonló a Pokémon Go-hoz: ebben is az utcákat járva lehet megismerni ezúttal a varázsigéket, begyűjteni a varázslényeket. Hasonlóság még, hogy a varázslók csapatokba verődve mérkőzhetnek meg a könyvekből ismert mágikus bestiákkal, elfoglalhatnak helyeket, amelyeket utána meg is kell védeniük. A valóság és a képzeletbeli mágia keverékéből pedig megszületik majd a magyar Roxfort vagy valami olyasmi.

Egyelőre kérdéses, hogy kivált-e akkora őrületet az újdonság, mint 2016-os elődje, főleg mivel a Harry Potter inkább Európában és Amerikában a legnépszerűbb, Ázsiában már kevésbé, ami jelentős kiesést jelenthet majd. A Techrunch szakírója 100 millió dolláros bevételt jósol az első hónapban az appnak – ezt a határt a Pokémon Go feleennyi idő, két hét alatt elérte.