Aktuális Sport

Wimbledon csökkenti a műanyag hulladék mennyiségét

A verseny alatt 165 ezer epres-tejszínes édességet értékesítenek

A tenisz Grand Slam sorozat kiemelkedő eseményén Wimbledonban idéntől kezdve kiemelt szerepet kap a környezettudatosság. A versenysorozat egyetlen füvespályás eseményén közel félmillió néző fordul meg évente, így apróbb változtatásokkal hatalmas mennyiségű szemét keletkezése spórolható meg.

Az egyik nagy változás az, hogy a két hetes versenyen eladott és kiadott vízpalackok 100% -ban újrahasznosított műanyagból készülnek, melyeket újrahasznosíthatnak a palackok szelektív visszagyűjtése után.

Az Evian, mint a verseny hivatalos vízellátó partnere szerint 2025-ig az összes palackját 100% -ban újrahasznosított műanyagból kívánja elkészíteni. A cég azt reméli, hogy 420.000 palack vizet fog értékesíteni az idei versenyen, amely július 1-től 14-ig tart.

A nézőknek lehetősége van saját újrafelhasználható vizes palackjukat is használni, miután a szervezők több mint 100 szökőkutat és víz utántöltő állomást helyeztek el a verseny területén.

Az elmúlt évben közel 475 000 ember vett részt Wimbledonban, ezáltal Európa legnagyobb egyedülálló sporteseményévé vált étkeztetési szempontból.

A szervezők azt mondják, hogy a Wimbledon során használt evőeszközök és a poharak többsége 100% -ban újrahasznosított anyagból készülnek, és a híres eper és krém tányérkái is 70% -ban újrahasznosított műanyagból készülnek. Nem kis számokról van szó, hiszen évente átlagosan 166.055 adag eper és tejszín édességet értékesítenek.

A fenntarthatóságot ösztönző alkalmazottak is lesznek, és biztosítani fogják, hogy az emberek újrahasznosítsák az erre alkalmas palackokat.

Wimbledoni szervezők olyan apróságra is odafigyelnek, hogy idéntől a játékosok frissen újrahúrozott ütőit sem műanyag zacskókba rakják, ami azt jelenti, hogy a verseny alatt 4500 kevesebb zsákot fognak használni.

Júniusban az All England Lawn Tennis Club (AELTC) aláírta az ENSZ Éghajlatváltozási Keretprogramját.

“Úgy véljük, hogy Wimbledon más fontos eseményekkel együtt fontos szerepet játszik a környezet védelmében, ma és a jövőben, és büszkék vagyunk arra, hogy aláírtuk az ENSZ Éghajlatváltozási cselekvési keretrendszerét” – mondta az AELTC vezérigazgatója, Richard Lewis nyilatkozatában.

Az Európai Parlament márciusban szavazott, hogy 2021-ig betiltja a különböző egyszer használatos műanyag tárgyakat, beleértve a sz0vószálakat és evőeszközöket is.