Aktuális Címlap Gyerekdivat

Egy pécsi panelban élő kislány lett a tündérmese főszereplője

Ha a pécsi óvoda Maci csoportjába járó Noel megtudja, hogy a Jolántai Lilit a hétvégén első udvarhölgynek koronázták Bulgáriában egy nemzetközi gyermekszépségversenyen, akkor százszor is bánni fogja, hogy kosarat adott neki.

Jolántai Lili apró kora óta tündérnek, hercegnőnek és királynőnek készül

Pécsett az alig hatéves Jolántai Lili az oviban csak egy kislány volt a sok közül. Eddig. A hétvégén viszont Bulgáriában a Suny Beach-en a szépségkirálynő első udvarhölgye lett. Lili sejtette, hogy előbb-utóbb valami nagy dolog történik majd vele, lélekben készült is rá, mert a legutóbbi farsangi bálra is a királylány jelmezébe bújt. A lányka szépségére mindenki felfigyelt az oviban, csak pont a legfontosabb fiatalember, a hétéves Noel nem vett tudomást róla.

Lili szülei szerint ezért a gyönyörű pillanatért érdemes volt minden áldozatot meghozni

„Három éve annak, hogy Bartalovics Ildikó, a Little Miss World Modellügynökség vezetője meghívta a kislányomat egy budapesti tesztfotózásra. Lilit teljesen megigézte a nagy nyüzsgés, a sminkes, a stylist, no és a fotózás – emlékezett a kezdetekre Ozga Gabriellla, Lili édesanyja. – Bár a szakembereknek is feltűnt, hogy Lili nemcsak szereti, de tudja is viselni a ruhákat, három évig nem jöttünk vissza Ildihez. Szerencsére lldi pár hete újabb fotózásra hívta Lilit a Budai Várba, ahol rögtön be is neveztük a gyereket a bolgár Napos Parton rendezett Little Miss és Mr. World Bulgária gyermekszépségversenyre.”

A Maci csoport Lilije első udvarhölgy lett a bolgár nemzetközi szépségversenyen

A nagy eseményre a szülők is elkísérték a pécsi kislányt. Hat ország képviseltette magát, a legkisebb versenyző 4, a legidősebb 15 éves volt. Amikor a bolgárul beszélő műsorvezető Jolántai Lilit szólította, dehogy bánta, hogy nem királynő, hanem csak első udvarhölgy lett. Mosolyogva ment ki a színpadra és boldogan tűrte, hogy a gondos kezek a neki járó koronát a fejére tegyék.

A korona mellett a szalagok és az oklevelek bizonyítják a Napos Parton történt csodát

„Amikor láttuk a színpadon álló kislányunk örömtől sugárzó kis arcát, bizony, potyogtak a könnyeink a meghatottságtól. Arra gondoltam, Lili az egyszem gyerekünk, bármi történjék is, az ő boldogsága minden áldozatot megér nekünk – mesélte az édesanya. – A szállásról Lili felhívta az Oroszlón élő nagymamáját és büszkén elcsacsogta neki, hogy élete első nemzetközi versenyén koronát kapott. A fejdísznek és a szalagoknak majd otthon, a nappaliban keresünk méltó helyet. És ha a kislányunk azt hiszi, csak álmodta ezt a tündérmesét, elég lesz rápillantania, hogy elhiggye: bizony ő, a pécsi panelházban élő kislány volt a főszereplője ennek a csodának.”

Lili szerint lesz majd mit mesélni otthon a barátnőknek

Lili tündérmeséje itt még nem ér véget: ha hazaér Pécsre, először a legjobb barátnőivel – Nórival és Zselykével – találkozik, akiknek mindent elmesél. Két hét múlva a szüleivel egyiptomi nyaralásra megy, majd szeptemberben Dubaiba, decemberben pedig Indiába utazik, hogy újabb gyermek-szépségversenyeken képviselje majd Magyarországot.