Címlap Közélet Színes

Magyar művészt díjaztak a Boldogság napló tervezéséért

Készült egy poszter verzió is: a 100-szor 70 centiméteres plakátra a könyv teljes tartalmát rátette, ezt elsősorban dekorációnak szánja, de ebbe is bele lehet rajzolni.

„ 27 éves koromra nem lettem világhírű rocksztár, nem írtam egyetlen ikonikus dalt, avagy könyvet sem. Nem tudok gitározni, és színpadon is még csak egyszer álltam. Viszont ma, a Happiness Diary Communication Design kategóriában Red Dot Design Award díjat kaptam” – közölte stílusosan a jó hírt Puskás Marcell.

A Happiness Diary egy nyár alatt készült el, Marcell 3 hónapon keresztül napi 10–12 órát dolgozott rajta.

Marcell 1,5–2 éve kezdett el dolgozni a naplón, miután a Metu tervezőgrafikai szakának elvégzése után kilépett a munka világába. „Rájöttem, hogy hiába kreatív az ember, ebben az iparágban is ugyanúgy gyakoriak a favágó munkák” – mesélte Marcell a Forbesnak. A Happiness Diary névre keresztelt naplót eleinte saját szórakoztatására kezdte el készíteni, hogy kiélje a tipográfia iránti megszállottságát. Az ötlet az Instagramról jött: annak idején egy dizájnoldalon látott egy hasonló elven működő könyvet, ahova a naplóíró kis körökbe szmájlikkal rajzolhatta bele, hogy hogy érezte magát aznap. „Ekkor jött a szikra, hogy ezt jobban is meg lehetne valósítani.”

A könyvecske célja, hogy saját magunkat megfigyeljük azáltal, hogy minden nap rögzítjük, hogyan éreztük magunkat aznap.

A könyvecskéből egyelőre nagyjából 10 darab, okostelefon méretű prototípus létezik, megvásárolható termékként még nem elérhető, de Marcell szeretné majd kiadatni.

Ilyen tervezést év elején szoktunk általában készíteni

Az, hogy elnyerte a Red Dot díjat, múlt hét pénteken derült ki – egyelőre egy hivatalos értesítést kapott, a honlapon az idei nyertesek még nem szerepelnek, így Marcell sem tudja még, rajta kívül kiket díjaztak a többi kategóriában.