Aktuális Autó-motor Színes

Egy öreg Transit is bekerül a legmenőbb videójátékba

A Forza Horizon 4 a világ autógyártásának kivételes modelljeit kínálja a videojáték-rajongóknak, legyen szó akár a lenyűgöző teljesítményű Ford GT szupersportkocsiról vagy a kőkemény Ranger Raptor pickupról.

A látványos sportautók mellett azonban a játék készítői időnként speciális modelleket is beemelnek, mint teszik ezúttal a legendás, eredeti 1965-ös Transit Mk1 modellel is – méghozzá igencsak szerény, 75 lóerős motorral –, amit a játékosok immár letölthetnek és versenygéppé fejleszthetnek. Korhű megjelenítésének és vezetési élményének köszönhetően a klasszikus áruszállító legalább olyan izgalmas élményeket tartogat, mint a játék sokkal gyorsabb autói.

A Forza Horizon4 a legmenőbb autós játék, melyben mostmár kisteherautóval is lehet versengeni

Érdekes folyamat, ahogy egy autó megjelenik a Forza Horizon 4 kínálatában. A virtuális Transitot egy létező, teljesen makulátlan jármű alapján modellezték, amit a Ford angliai múzeuma bocsátott rendelkezésre.

A Forza saját stúdiófotósai közel 1000 külső-belső képet készítettek az autóról mindenféle szögből, és a 3D-modellezők ezzel a hatalmas fotó-adatbázissal kezdték el a munkát. A képek alapján tökéletes digitális replikákat készítettek, méghozzá olyan részletességgel, hogy még az ajtózsanérok csavarjait is kidolgozták.

Egy erre szakosodott csapat alkotta újra a Transit menetteljesítményét, és ebben az esetben úgy tervezték meg a motort, a futóművet és a tágas karosszériát, hogy nem a villámgyors köridőkre törekedtek, hanem arra, hogy az autó nagy terheket tudjon szállítani.

„A Ford Transit igencsak egyedi autó a kínálatban; azt akartuk, hogy ez legyen a legelső ilyen gép a játékban,” mondta el Miko Russel, a Forza 4 fotósa. „Szeretjük kicsit meglepni az embereket!”