Aktuális Gazdaság Színes

Jó ötletnek tűnt, kemény büntetés lett a vége

Két spanyol fiatal jó ötletnek tartotta, hogy tönkrement hűtőgépüket egy sziklás hegyoldalról ledobják, és persze az erről készült videót megosztják a közösségi portálon. Rajtavesztettek, hatalmas büntetés lett belőle.

Videót akartak forgatni a spanyol srácok egy hűtőgép ledobásáról, ezzel okozva vidám pillanatokat követőik számára. Az akció eleje még a tervek szerint sikerült, a kisteherautóból kiemelt hatalmas doboz pillanatok alatt zúgott le a mélybe. Valóban egyedi a látvány, de a rendőrök figyelmét inkább az autó rendszáma ragadta meg, mely alapján könnyedén fogták el környezetszennyezéssel gyanúsított elkövetőket.

Mondhatjuk, a poén ezután érkezett. Amellett, hogy egy jelentős, 45.000 eurós (14,5 millió forint) bírságot kaptak környezetszennyezés miatt, a rendőrök visszakísérték a srácokat a tett színhelyére, és felhozatták velük a hűtőgépet. Az esetről a spanyol rendőrség rakott fel az instagramra két videót, az elsőben ledobják a hűtőt, a másodikban pedig épp cipelik vissza az elkövetők a meredek hegyoldalon a méretes dobozt.