Címlap Közélet

A pótfelvételizők találhattak még költségmentes képzéseket

Bár a legtöbb üresen maradt egyetemi hely önköltséges, de a pótfelvételiken még az államilag finanszírozott képzésekre is be lehetett jutni.

A legtöbb államilag támogatott, alapszakos képzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hirdette. Ezen kívül voltak még helyek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán és a Debreceni Hittudományi Egyetem kántor szakán is – írja a Világgazdaság.


A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán még volt hely

A pótfelvételi azok számára lehet érdekes, akik vagy nem jelentkeztek a 2019-es felvételire, vagy felvételiztek, de nem jutottak be egyetlen felsőoktatási intézménybe sem – írja egy másik közleményben az Eduline. Az oldal korábban egy részletes tájékoztatót is készített azoknak, akik pótfelvételizni akarnak. Az utólagos jelentkezés határideje augusztus 7 éjfél volt, eredményt pedig augusztus 26-án hirdetnek.

Maradtak önköltséges szakok is, a napilap cikke szerint például a Budapesti Metropolitan Egyetemen 205 ezer forint a turizmus és vendéglátás képzés, a Semmelweis Egyetemen, 1,3 millió forintba kerül az általános orvosi karon egy félév.