Címlap Életmód Színes

Olivia Newton-John megragad minden pillanatot még az életében

A Grease című musical legendás főhősnője egy ideje már küzd a rákkal, és két alkalommal győzelmet is aratott a betegség felett. Ám novemberben harmadjára is megtámadta Olivia Newton-John szervezetét a kór, és ezúttal a 70 éves díva a negyedik stádiumba került.

Olivia úgy fogalmazott:
ő nem küzd a rák ellen, hanem együtt él vele

“Szerencsés vagyok, hogy idáig egyáltalán eljuthattam. Már harmadjára futok neki a gyógyulásnak, és még mindig élek! Mikor megkapod a diagnózist a rákról, a frász jön rád. Hirtelen rádöbbensz, hogy véges az időd” – nyilatkozta a színésznő.

Olivia szerint alapvetően ezzel a szemlélettel kellene élnünk: ki tudja, holnap nem üt-e el egy kamion?

“Minden nap ajándék” – mondta a díva, aki egy ideje már abba fektet energiákat, hogy a kannabisz jótékony hatásai más rákos betegek számára is elérhetőek legyenek. Kaliforniai otthonában saját ültetvényéről származó marihuánával csillapította a tüneteit.

Először 1992-ben, majd 2013-ban nézett farkasszemet a mellrákkal, majd fél éve már a gerincénél is jelentek meg daganatok. Januárban a halálhírét is keltették, ám ő lelkesen posztolta újévi terveit, melyek közt a melbourne-i Olivia Newton-John Cancer Wellness Centre-rel kapcsolatos munka is szerepelt, említi meg a Metro.co.uk.