Címlap Sport Színes

A videojátékok megmutatják, mit sportolna szívesen a gyerek

A különböző videójátékok esetében más-más készségek és képességek kellenek. A játék típusa alapján könnyebben megtalálhatjuk gyermekünknek azokat a sportokat is, amelyekben örömüket lelhetik.

A magyar Mozdulj Gamer Mozgalom kutatása szerint a 15 évesnél idősebb gamerek (számítógépes játékosok) 82 százaléka mozog rendszeresen, 29 százalékuk pedig heti több mint négy alkalommal végez aktív testmozgást. De milyen sportot válasszunk a gyerekünk kedvenc videójátéka alapján?

Már általános iskolában is tanítják a gyerekeket kézilabdázni

A stratégiai játékok esetében a logikus és gyors gondolkodás, illetve az akár több órás játékidő jellemző. Ha gyermekünk az ilyen típusú játékok iránt érdeklődik, akkor azokat a tevékenységeket élvezheti, ahol hasonlóképpen előre fel kell építeni a lépéseket. Ilyen lehet bármelyik csapatsport, mint a röplabda, kézilabda vagy kosárlabda.

Lehet nyári ping-pong táborba is menni

A kártyajátékok szerelmeseinek az aktív agymunkát kívánó, 1-1 elleni küzdelmek nyújthatnak sikerélményt. Ebből kiindulva pedig a fallabdázás, a tenisz vagy a pingpong lehet a legjobb választás.

A falmászás a gyerek önbizalmát is erősen növeli

Azok a gyerekek, akik bolondulnak a kalandjátékokért, biztosan imádnák az izgalmasabb kihívásokat is. A falmászás vagy az íjászat tökéletesen lekötné a figyelmüket.

A geocaching egy GPS-alapú játék, aminek a célja, hogy a világ különböző pontjain elrejtett ládákat a GPS segítségével találjuk meg

A szójátékok kedvelőinek is van egy érdekes ajánlatunk. Ebben az esetben olyan sportban kell gondolkozni, ami kreativitást és agytornát igényel. Így például kellő rejtélyt nyújthat a tájfutás vagy a geocaching.

Futás közben az állóképessége is nő a gyereknek

A kirakós játékoknál a gyerekeknek általában nagyon jó a monotóniatűrése (hogyan viseli a hosszú időn át tartó egyhangúságot). Ezért az úszás vagy a futás számukra tökéletes sport.

Kép forrása: nemzetisport.hu