Címlap Életmód Színes

Jakartában az egekbe építettek egy falut

A jakartai  Cosmo Park egy különleges kis sziget, aminek létezéséről még Jakartában sem tudott mindenki. Aztán nem is olyan régen, valaki készített egy drónfelvételt a 78 épületből álló kis közösségről, amit egy bevásárlóközpont és egy parkolóház fölé építettek. A házakat egy fémkerítés veszi körül, nehogy bárki lezuhanjon a tízemeletnyi mélységbe. 

Indonézia fővárosában több mint tízmillióan élnek, ha nem vesszük vonzáskörzetének lakóit. A Cosmo Park pedig egy igazi kis oázis ebben a zsúfolt városban – állítja Fazila Kapasi, az egyik lakó. Férjével együtt hat évvel ezelőtt költöztek ide, és azért választották ezt a lakóközösséget, mert itt biztonságban vannak a gyakori árvizektől – írja az index.hu.

De nem csak ez az egyetlen előnye: Fazila Kapasinak például van saját kertje is, és bőven van hely a kisfiának a biciklizéshez, igazi kertvárosi hangulat van – mondja.  Egy másik asszony,  Indri Lestari szintén szeret itt lakni, és mindenben egyetért szomszédjával. Viccesen megjegyezte, a street foodos autókat azért hiányolja. 

Bámulatos építészeti megoldás

A Cosmo Park egyébként nem az egyetlen égi falu Jakartában, az építtető, Agung Podomoro Group a város északi részén is felhúzott egy hasonló komplexumot az egyik pláza tetején.