Címlap Sport Színes

Most már azt is tudjuk, mi a jégben állás új rekordja

Kép forrása: web.de

Egy jéggel töltött üvegkabinban állt több mint két órán át Josef Köberl osztrák extrémsportoló. Ezzel megdöntötte az eddigi rekordot, ugyanis – hiszik vagy sem – volt már más is, aki azzal töltötte az idejét, hogy jéggel teli kabinban ácsorgott.

A téli jeges vizekben való úszásáról közismert, állóképességét a végletekig próbálgató Köberl, a bécsi főpályaudvar előtt felállított üvegkabinba állt be egy szál fürdőnadrágban. Segítői töltötték fel jégkockákkal az átlátszó kabint, a jég a férfi álláig ért – írta az MTI.

Két óra, nyolc perc és 47 másodperc után jött ki a kabinból, amivel új Guinness-rekordot állított fel. Az előző hasonló kísérlet 1 óra 53 perc és 10 másodpercig tartott.

“Teljesen jól vagyok, nem gondoltam volna, hogy ilyen nagyszerűen fog menni. Most majd felveszek egy zoknit” – mondta nevetve Josef, amint kilépett kabinból.

Testhőmérséklete 34,3 Celsius-fokra hűlt le, majdnem ugyanannyi volt, mint az árnyékban mért 34 Celsius-fokos bécsi hőmérséklet. A téren álló 24 Celsius-fokos mentőautóban alaposan kivizsgálták és felmelegítették a sportolót.