Aktuális Címlap Gyerekdivat

Koronával a fején aludt el Mia királynő

Ruzsics Miának hála, faluja nevét, Kislángot most megismerhette az egész ország. A négyéves kislány elindult a hétvégi Királynők királynője gyermekszépségversenyen. Mia jött, látott és győzött.

Mia új teljesen világra lelt Kislángon, a Fejér megyei falucskában

Amikor a székesfehérvári Zsuzsics család Kislángra, az alig kétezer lelket számláló, csendes falucskába költözött, a szülők még nem is sejtették, hogy a lehető legjobb döntést hozták. Előtte panelban laktak, ahol kislányuknak, a négyéves Miának nem volt társasága. A faluban viszont kinyílt a gyerek előtt a világ: saját pónilova lett, és kilenc kiskutyája. A kertjükben most épül a játszótere, amiben lesz csúszda, hinta és trambulin is.

„Mia imádja magát sminkelni, de gyakran gyakorol rajtam is. Ha pedig olyan kedve van, ellentmondást nem tűrve kipingálja az apja körmét is – mondta nevetve lapunknak a csöppség édesanyja, Tóth Barbara. – Mia az otthonunkban gyakran tart divatbemutatót, olyankor összegyűlik a teljes család, eljönnek a nagymamák is. Én ünnepélyesen felkonferálom Miát, ő pedig átszellemült arccal, sminkelve végigvonul a nappaliban épített kifutón.”

Ez a négyéves kislány valósággal elbűvölte a zsűrit

Barbara a Facebookon talált rá a Little Miss World Hungary Modellügynökségre, ahová rögtön elküldte a lánya fotóját. És milyen jól tette! Ugyanis pár hete a kislánya Balatonfüreden vett részt élete első szépségversenyén, akkor a kategóriájában második helyezést ért el. A múlt hétvégén pedig édesanyja benevezte Miát a herceghalmi Abacus hotelben rendezett Királynők királynője gyermek szépségversenyre. Ott már az ő fejére került a korona.

„A kislányom le se vette a koronát hazafelé, az egész falut körbejártuk, hogy megmutassa a nagymamáknak, unokatestvéreknek. Csak este, amikor elaludt, akkor tudtam levenni a fejéről. Most épp balett órára készülünk, izgatottan várja, hogy elújságolhassa a herceghalmi diadalt.”

Mia öröme határtalan, azt mondja, ő nem első lett. Hanem győztes. Neki nyilván fontos az árnyalás, de a végeredményt tekintve tök mindegy.

„A pillangós és az őzikés ruhám a kedvencem, azt most nem hoztam magammal. Ha nagy leszek, nem modell leszek, hanem híres énekesnő” – csacsogja Mia.

Hogy mit szól a gyerek szárnyalásához az édesapja? Ragyog a szeme az örömtől.

A kis Miára okkal büszkék a szülei

„Akkor vagyok a legboldogabb, ha a kislányomat nevetni látom – mondja a büszke apa. – Mia nagyon szeretne egy kistestvért, az ügy előrelendítése érdekében már levelet is írt a gólyának. Én kisfiút szeretnék, de Mia miatt azt se bánom, ha megint kislányunk születik.”