Aktuális Címlap Gyerekdivat

Korán kezdődött a hároméves Marcell modellkarrierje

A békéscsabai Andrejkovics Marcellt háromévesen már Londonban fotózták, a múlt hétvégén pedig a herceghalmi Abacus Hotel csillogó báltermében vonult végig a kifutón. Fényes karrier kezdete ez, és hol van még a vége?

Amikor a hároméves Andrejkovics Marcell mosolyogni kezd, rögtön kisüt a nap

Szerte a világon egyre népszerűbbek a gyermek szépségversenyek, de itthon is szerveznek minden hónapban egy-kettőt. A Little Miss World Hungary Modellügynökség legutóbb Herceghalmon rendezte meg A Királynők királynője szépségversenyt, ahol a kislányok mellett fiúmodellek is indultak, persze külön kategóriában. Közülük a legfiatalabb versenyző a békéscsabai hároméves Marci volt. A csöppség megszeppenve cammogott végig a kifutón, mint aki hirtelen azt sem tudja, hol van. De bevonulása minden pillanatát imádta a közönség.

Legkisebb versenyzőként alig látszott ki a nagyok közül

Édesanyja, Andrejkovics-Veres Krisztina könnyes szemmel kísérte a lurkó minden lépését.

„Már sokan mondogatták nekem, hogy nagyon széparcú kisfiam van, ezért gondoltam rá, hogy elhozom erre a versenyre is – magyarázta Krisztina. – Nem bántuk meg, hogy kimozdultunk a városból, hogy Marci kipróbálta magát ebben az új világban. Hadd érezzen csak bele a hangulatába, szerezzen velünk együtt új barátokat, ismerősöket. Így jutottunk el tavaly Londonba, ahol a kisfiam tesztfotózáson vett részt. Átaludta a másfél órás repülőutat, de a három napos fotózás közben egy zokszót sem hallatott a szeles, esős idő miatt. Türelmesen állt a kamera előtt, tetszett neki, hogy ő van a középpontban, körülötte ugrált a fodrász, a stylist és a fotós. Olyan jól bírta a gyűrődést, hogy még este kilenckor sem akarta, hogy ölbe vegyük.”

Amikor Marci a hatalmas kifutón épp elkószált volna, váratlanul egy kis barátra lelt

Ahogy Marcival beszélgetünk, feltárul előttünk a világa. Kérés nélkül is elújságolja, hogy Békéscsabán egy másfél szobás panellakásban lakik a szüleivel és a nagymamával. Hogy az oviban a repülő a jele, kedvenc játéka a kisautó, a szobája sarkában vagy félszáz modell sorakozik. De a legbüszkébb az elektromos járgányára, amibe ha beleül és végiggurul Békéscsabán, ott bizony megáll az élet.

„A kisfiam nagyon szeret öltözködni, különösen az autós pólóit viseli előszeretettel – teszi hozzá az édesanya. – De boldogan elkísér engem vásárolni, ha pedig az édesapja focizni hívja, annak sem tud ellenállni. Amíg elbűvöli őt a szépségversenyek hangulata, addig mi is támogatjuk, ha pedig kinő belőle, úgyis másik célt, másik kihívást talál majd magának.”

Marci türelmesen pózol a kamera előtt
Andrejkovics Krisztina okkal büszke a kisfiára
Ennek a fiatalembernek nem kell sportautó ahhoz, hogy sikere legyen a lányoknál