Aktuális Címlap Gyerekdivat

Hanna naponta felpróbálja az összes koronáját

A divatszakma már felfedezte Hodován Hannát, a bajai kékszemű kislányt. Egy fotós küldte el őt az ismert pesti modellügynökséghez mondván: kora ellenére érdemes lenne kipróbálnia magát.

Valósággal nyüzsögnek a bájosabbnál bájosabb kislányok a herceghalmi Abacus Hotel aulájában. Valamennyien a Királynők királynője nevű szépségversenyre érkeztek. Köztük Hodován Hanna, a Baján élő, kékszemű kislány, akinek tekintetére felfigyeltek már a divatfotósok. Egyikük javasolta az édesanyának, hogy feltétlenül vigye el a csöppséget a Little Miss World Hungary Modellügynökséghez, mert kora ellenére van keresnivalója ezen a pályán.

dav

„Az én döntésem volt, hogy Hanna modellkedjen, szerettem volna látni, ahogy végigsétál a kifutón – mesélte lapunknak a csöppség édesanyja, Andrea. – A kislányom Budapesten már kétszer, Londonban pedig egyszer vett részt divatfotózáson. Pontosan úgy pózolt a kamera előtt, ahogy a televízióban a profiktól látta. Most pedig elindul a Királynők királynője szépségversenyen, hogy tapasztalatot szerezzen.”

Aki figyelemmel kíséri a Discovery televíziós csatornán a gyermek szépségversenyeket bemutató dokumentumfilm sorozatot, az bepillantást nyerhet arról, hogyan zajlik Amerikában egy ilyen esemény.  Ott nemcsak hisztiző kislányokat, de türelmetlen anyukákat is látunk. Na, itt ilyen nincs, a magyar gyerekek türelmesek, ha pedig fáradtak, a szüleik nem erőltetnek rájuk semmit. Herceghalmon a verseny döntője ebéd után kettőkor kezdődik, amikor a kicsik normális esetben szunyókálnak. Hanna pedig? Békésen csücsül a székében, figyeli, a fodrász hogyan varázsol neki gyönyörű frizurát.

„Mióta a kislányom belecsöppent a divat világába, izgatottan vár minden ehhez kapcsolódó eseményt – folytatja Andrea. – Legutóbb Tiszaugon nyert egy gyermek szépségversenyt, a kategóriájában két koronát is kapott. Azóta minden nap gondosan a fejére teszi, úgy illeg-billeg a tükör előtt.”

Hanna szeret oviba járni, ahol gomba a jele. Leginkább Dezsőkével viaskodik, de mindig megvédi magát vele és a többi a kisfiúval szemben.

„A kedvenc mesém az Oroszlánkirály, és imádom a makarónit meg a palacsintát – sorolja Hanna. – Van két fiútesóm, ők most apuval Baján maradtak. A koronámnál is jobban örülök annak, hogy nemrég megkaptam Picit, a kis tacskókutyát, azóta állandóan vele játszom.”

Hanna a Királynők királynője versenyén második helyezést ért el. Büszkén és boldogan utazott haza, mert a győzteshez hasonlóan ő is – mint minden résztvevő – kapott egy csillogó koronát.