Aktuális Címlap Gyerekdivat

Kristóf az a fiatalember, aki a kifutóra született

Gál-Kristóf László csak tizenöt éves, de táncszínházba jár, extrém sportot űz, és sikert sikerre halmoz a gyerekeknek hirdetett szépségversenyeken. Nem csoda, ha a divatszakmában látja a lehetséges jövőt.

Perceken belül kezdetét veszi a herceghalmi Abacus Hotel báltermében a Királynők királynője nevű gyermekszépségverseny. A szülők izgatottan fésülgetik a feszült kislányok frizuráját, sokadszorra kisimítják a ruhán a ráncokat. A pécsi tizenöt éves Gál-Kristóf László viszont megtestesíti a nyugalom szobrát.

„Másfél éve, hogy elküldtem a fiamról néhány képet a Little Miss World Hungary Modellügynökségnek, mire a tulajdonos Bartalovics Ildi rögtön meghívta őt egy pesti tesztfotózásra – emlékezett a kezdetekre a kamasz édesanyja, Erika. – Érdekes volt látni, ahogy a fiam körül sürgölődött a fotós, a sminkes, a stylist, ami őt nem feszélyezte, sőt, tetszett neki ez az egész.

Kristóf ezután elvégzett egy modell tanfolyamot, hogy megtanulja az alapokat. Azóta számára nincs megállás. Amelyik szépségversenyen elindul, biztos dobogós lesz. Igaz, előnyben van a vetélytársakkal szemben, hiszen ő már komoly színpadi múlttal rendelkezik. Határozott fellépése, jó kiállása, mozgása vonzza a nézők tekintetét.

„Nyolcéves korom óta táncolok az országos hírű, pécsi Eurodance tánccsoportban, szóval a színpad világa közel áll hozzám – magyarázza Kristóf. – A barátaimnak nem árultam el, hogy modellként is kipróbáltam magam, ezért alaposan meglepődtek, mikor mindez kiderült. Ugyanis apa a saját Facebook oldalán megosztotta a hírt, az meg ugye egy pillanat alatt körbejárja a világot.”

Kristóf nemzetközi gyermek szépségversenyekre utazik, és ahol elindul, ott számára borítékolható a siker. Nemrég Bulgáriában és Dubaiban is a korcsoportjában első lett, itthon pedig megnyerte a Budapest Szépe versenyt. A fiú úgy véli, számára vagy a táncszínház, vagy a modell szakma jelentheti a jövőt.

„Érdekel az informatika is – mondja -, volt, hogy egyfolytában tizenkét órát ültem a számítógép előtt. De nem úgy kell engem elképzelni, mint aki naphosszat a sötét szobában görnyed a monitor előtt. Ha épp nem az iskolai csapatban focizom, akkor mountain bike-kal tekerek vagy extrém rollerezek. Előfordult már, hogy az édesanyám meglátta, amint a magasban pörgetem a vázat, és kishíján frászt kapott a látványtól. Félt engem, de az anyák már csak ilyenek.”

Megszólal az utolsó figyelmeztetés, Kristófnak indulnia kell. A kamasz fülében valami zene szól, ő pedig zsebre dugott kézzel komótosan beballag a terembe, ahol kezdetét veszi a döntő. Egy órával később az eredményhirdetésen Gál-Kristóf László nevét szólítják, kategóriájában megnyerte a szépségversenyt. A közönség hosszan tapsol, miközben Kristóf átveszi át a díjakat, az arca sem rezdül, hiszen ezek már ismerős pillanatok a számára.