Aktuális Címlap Otthon, édes otthon

A szakember csak LED-es asztali lámpát ajánl íráshoz, olvasáshoz

Az otthoni tanuláshoz csak energiatakarékos és minőségi fényt biztosító asztali lámpát vásároljunk a gyerekünknek – tanácsolja Deli Gábor. A bagi szakember számtalan, LED-es technológiával szerelt lámpát árusít.

„Ilyenkor iskolakezdés idején mondani sem kell, mennyire fontos otthon a gyerekeknek a megfelelő asztali lámpa. A hagyományos izzók mára kiszorultak a boltokból, helyüket átvették a halogén és LED technológiás fényforrások – mondta a Hirpartinak Deli Gábor, a Deli-Vill Kft. ügyvezető igazgatója. Aki méltán a téma szakértője, hiszen majdnem két évtizede, hogy édesapjával családi vállalkozásban árusítják a villamossági és elektromos felszereléseket.

Széles a választék a korszerű, LED technológiás lámpákból

“A környezetvédelemre és energiatakarékosságra való törekvés, forradalmian megújította a világításról szerzett tudásunkat. Hogy milyen a jó lámpa? Feltétlenül LED-es, mert olcsó, nem vibrál, és egyenletes fényt biztosít. A fénye nem roncsolja a látást, de optimális feltételeket kínál az íráshoz és az olvasáshoz. A szemünknek az otthoni olvasáshoz 320-500 lux fénymennyiségre van szüksége. Ezt a teljesítményt a LED fényforrás hatodannyi energia felhasználásával biztosítja, mint a fémszálas, wolfram égővel szerelt lámpa. Ráadásul a LED élettartama 25 ezer, míg a standard égőé csupán 1000 üzemóra.”

Deli Gábor szerint az sem mindegy, az asztal melyik sarkára kerül az olvasólámpa

Deli Gábor mutatja is az íróasztali lámpákat, amik a tanuláshoz, olvasáshoz, íráshoz kiváló minőségű, célzott fényt biztosítanak. És mint mondja, ezek elhelyezése sem elhanyagolható, hiszen az a helyes, ha a jobbkezeseknek balról, a bal kezeseknek pedig jobbról érkezik a fény.

„Számtalan egyedi, megfizethető és nagyon energiatakarékos olvasólámpát árusítunk, van, amelyikbe blotohos rendszerű hangszórót építettek be, így a gyerek akár tanulás közben is hallgathatja a kedvenc zenéit. Vagy akár klasszikus muzsikát, ami megnyugtatja az azon részét, ami a tanulásért felel. De van készülékünk, ami kétféle üzemmódban is működik. Az egyik kapcsolóállásban a tanuláshoz erősebb, míg a másikban a hangulatvilágításhoz csökkentett fényt biztosít.”