Aktuális Címlap Gyerekdivat

Az elektromos hajtású babakocsi még érdekes is lehet

Napjainkban szinte minden az elektromos meghajtású közlekedési eszközökről szól. Mégis fura ötletnek tűnik elsőre elektromotorokat tenni egy babakocsiba.

Az elektromos babakocsi ötlete valószínűleg egy hegyvidéken élő mérnöknek jutott eszébe, hiszen a beépített motoroknak köszönhetően a poronttyal teli eszközt sokkal egyszerűbb lesz dombnak felfelé hajtani, mert lényegében az már hajtja magát. Ezen felül biztonsági okokból még plusz szenzorokat is kap a babajármű, hogy időben képes legyen felismerni, mikor kell fékezni egy esetleges baleset elkerülése érdekében. Persze érdemes azon is elgondolkodni, mielőtt ódákat zengenénk a csodás találmányról, hogy az akkumulátor és a beépített motorok további súlyt jelentenek, mely a manapság egyébként is nehéz babakocsikat tovább nehezíti.

A beépített telep egy töltéssel körülbelül 14,5 kilométernyi tologatást tesz lehetővé. A Bosch nem magát a babakocsit gyártja, csak az eszköz rendszerét fejleszti, ami azt jelenti, hogy a gyártók erre építkezve előállhatnak saját modelljeikkel.

Elsőként a svéd Emmaljunga kezdi el árulni a Bosch rendszerét használó elektromos babakocsikat 2020-ban, de a várható árról még nincsenek információk – vélhetően nem lesz olcsó mulatság.