Aktuális Autó-motor Címlap Gazdaság

Visszaestek világszinten az elektromos autók eladásai

BYD elektromos SUV Kínából

Valószínűleg több nagy autógyár vezetői, akik épp most lovalják bele cégeiket az elektomos autózásba, nem fogadták kitörő örömmel azon piaci adatokat, mely szerint visszaestek az egyébként sem magas eladások

    Júliusban 14 százalékkal, 128 ezerre csökkent az eladott elektromos autók száma a Sanford C. Bernstein befektetési tanácsadó cég kedden közölt adatai szerint, amit a Bloomberg idézett. 
    A csökkenést elsősorban az okozta, hogy visszaesett az eladás Kínában, ahol mérsékelték az ilyen típusú autók vásárlásának állami támogatását. Eközben Észak-Amerikában is visszaesett az elektromos autók eladása, amit nem tudott ellensúlyozni az eladások növekedése Európában.
    Júliusban a legtöbb elektromos autót az amerikai Tesla adta el, mintegy 20 ezret, amelyet a kínai BYD követett csaknem 16 ezres, a német BMW közel 9 ezres és egy másik kínai cég, a BAIC 8 ezres értékesítéssel.
    Az idei első hét hónapban globálisan 35 százalékkal nőtt az elektromos autók eladása éves összevetésben. 
    A Sanford C. Bernstein szakértői azzal számolnak, hogy tavalyhoz képest 23-48 százalékkal több, 2,4-2,9 millió elektromos autót adnak el világszerte.