Aktuális Autó-motor Címlap Gazdaság

Hamarosan nyit a legnagyobb őszi autószalon

Az autóipar már a legnagyobb kiállítására, a Frankfurti Autószalonra készül. A jövő héten nyitja meg kapuit a kiállítás, és ennek megfelelően már érkeznek az információk, új modellek, úgy tűnik nagy tüzijáték lesz a kiállítócsarnokokban.

Az már egyértelműen látszik, hogy az autóipar mindent az elektromos autóra tesz fel, és jelenleg a legnagyobb kihívó a Volkswagen, mely csoport szinten több tucat elektromos modellel fog megjelenni az elkövetkező években. A legfontosabb, az alapot jelentő ID.3 most a frankfurti kiállításon fog bemutatkozni, melynek már az az új padlólemez adja a vázát, melyre a cég jövőbeni elektromos autói fognak épülni. Az elektromos autóknál a hatótávolság mindig a legelső kérdés, a VW igérete szerint 350-550 kilométer megtételére lesz képes az ID.3 a választott akkutól függően, miközben tágas utasteret kínál 5 utas számára.

A Top Gear számítógéppel letisztította az álcázoptt autó képét, és szerintük így néz ki az ID.3

Ugyanerre a padlólemezre épülne az egyelőre tanulmányként bemutatkozó Cupra  Tavascan, mely már első látásra is lenyűgöző. A spanyol dizájnerek kihasználva az elektromos hajtás előnyeit, ahol nincs szükség olyan sallangokra mint nagy motortér, vízhűtés és egyéb formaromboló elem, megalkottak egy szemetgyönyörködtető szabadidőautós jellegű sportkocsit.

Ez a koncepció az első utcai CUPRA, amely tisztán elektromos hajtáslánccal rendelkezik, arányait elektromos szíve határozza meg és emeli ki, teszi mindezt kipufogócsőből származó károsanyag kibocsátása nélkül.