Aktuális Autó-motor Címlap

Elektromos hajtással éledhetnek újra a régi Bogarak

A Volkswagen Group Components egy koncepciót mutat be partnerével, az eClassics-szal a történelmi Volkswagen Beetle későbbi elektromos autóvá változtatásához. Az átalakítás kizárólag olyan új alkatrészeket használ, amelyekben a Volkswagen sorozatgyártásában készít.

Az elektromos hajtás, az 1 sebességű sebességváltó és az akkumulátor rendszer az új VW e-up! szerkezeti elemeire épül. A történelmi Beetle átalakítását az eClassics vállalat végzi. Premierjét az e-Beetle gyártás közeli verziójával ünneplik a frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA) Németországban.

A rendszert a régi motor helyére lehet beépíteni

„Az elektromos Beetle ötvözi klasszikus autónk báját és a jövő mobilitását. A motorháztető alatt a Volkswagen innovatív e-alkatrészei vannak – ezekkel dolgozunk a történelmileg fontos járművek elektromossá tételében, ami egy érzelmekkel teli folyamat ”- magyarázza Thomas Schmall, a Volkswagen Group Components igazgatóságának tagja. “A Beetle tulajdonosainak professzionális átalakítási megoldást is kínálunk, a legmagasabb minőségű sorozatgyártású alkatrészek felhasználásával.”

Furcsa látvány lesz egy konnektor csatlakozó a régi Bogáron

Az átalakítás technikai alapját az új Volkswagen e-up! sorozatgyártású alkatrészei biztosítják. Az elektromos hajtás 82 lóerős, és az akkumulátor rendszert az alvázba építik be, legfeljebb 14 modulból áll, amelyek mindegyike 2,6 kWh teljesítményű. A lítium-ion akkumulátor modulok összesen akár 36,8 kWh energiát képesek szolgáltatni. A nagyobb teljesítmény és az elektromos hajtás mérete miatt megnövekedett súly megköveteli az alváz és a fékek adaptálását és megerősítését. Az új 1280 kg-os össztömeg ellenére az e-bogár alig négy másodperc alatt 50 km / h-ra, alig több mint nyolc másodperc alatt pedig 80 km-re gyorsul fel. Az e-Beetle hatótávolsága, amely akár 150 km / h maximális sebességet is elérhet, 200 km – ez egy kényelmes távolság egy pihentető naphoz elektromos klasszikus autóval.