Aktuális Címlap Gazdaság Utazás

Másodszorra választották Bécset a világ legélhetőbb városává

Korábban az ausztráliai Melbourne érdemelte ki ezt a pozíciót, de tavaly az osztrák főváros elhódította a címet, és idén is megtartotta előnyét.

Ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa, a tavalyi év után másodszorra, írja a CNN. A lap az Economist Intelligence Unit kutatását szemlézte.

Mint kiderült,az osztrák főváros 2018-ban győzte le Melbourne-t, véget vetve ezzel hétéves listavezetésének. Ausztrália második legnagyobb városa idén is második lett, utána Sidney, Oszaka és Calgary következik.

Bécsben élvezik az életet a helyi lakosok

A kutatás célja a települések stabilitás, kultúra, környezet, oktatási-, infrastrukturális és egészségügyi rendszer szerinti besorolása volt. Az első tízbe a már említetteken kívül Vancouver, Toronto, Tokió, Koppenhága és Adelaide fért be.

Az első 20-ban több európai nagyvárost is találhatunk: Zürich, Frankfurt és Genf a 11., 12. és a 14. helyen állnak, Helsinki, Amszterdam és Hamburg utánuk következik. Párizs a 26., London a 48., New York pedig az 58. lett.

Készült egy összeállítás a legélhetetlenebb városokról is. Itt Damaszkusz a listavezető, de szorosan a nyomában van Lagos, Dakka és Tripoli is.