Aktuális Egészségére! Színes

Bizonyítottan antibakteriális gyógynövények

A legjobb antibakteriális hatású gyógynövények segítenek az egészség megőrzésében, a fertőzések megelőzésében és kezelésében.

Legtöbbjük szinte bárhol megtalálható, kezdve a parkoktól az utcákon át egészen a saját kertig, de készen a boltokban, drogériákban is kaphatók a készítményeik. Mindig vigyázni kell, mielőtt saját szakállra valaki elkezd otthon egy általa varázslatosnak hitt főzetet kutyulni. Egészségügyi probléma esetén az alább felsorolt gyógynövények használata előtt mindenképpen érdemes konzultálni a kezelőorvossal.

Már nagyanyáink is tisztában voltak a természetben található növények gyógyító erejével, amiről ma sem érdemes elfeledkezni. A gyógynövényekből erős gyógyhatású tinktúrákat, olajokat vagy akár egyszerű főzeteket lehet készíteni: mindegyikük más-más értékes hatóanyaggal rendelkezik. A felsorolt gyógynövények híresek antibakteriális hatásukról, így megéri velük közelebbről is megismerkedni.

A kakukkfű kiváló fertőtlenítő hatással bír, a belekben hatékonyan pusztítja az E. coli és a szalmonellabaktériumokat is, de légúti fertőzések esetén is hatékony segítség.
A rozmaring nemcsak a a korpa megszüntetésére és a bőr nyugatására alkalmas, de olyan Gram-pozitív baktériumok ellen lehet bevetni, mint a liszteriózist okozó listeria vagy a gyakorta húgyúti fertőzések mögött meghúzódó enterococcus.