Aktuális Autó-motor Címlap Sport

Őssejtbeültetés hajtanak végre Michael Schumacheren

A hétszeres F1-es világbajnokot egy párizsi kórházba szállították, ahol korábban már kétszer is kezelték.

Már hat év eltelt azóta, hogy a karrierje csúcsán lévő Forma-1-es világbajnok pilóta, Michael Schumacher súlyos sérüléseket szenvedett a Francia-Alpokban a családi vakáción, síelés közben. Mindenki kedvenc Schumija akkor a fejét ért sérülés hatására kómába esett, és hónapokig nem is tért magához.

A kómából ugyan kihozták az orvosok, de az állapotáról azóta sem érkeztek biztató hírek: barátai nyilatkozatai szerint sem járni, sem beszélni nem tud az egykori bajnok. A család nem szerette volna, ha a sztár a kórházban éli le a fél életét, ezért az otthonukban saját magánklinikát rendeztek be neki olyan korszerű gépekkel, mintha egy valódi szakrendelőben feküdne.

Régóta nem kaptunk friss hírt az állapotáról, most viszont nem túl pozitív fejleményekkel szolgálhatunk: a La Parisien nevű magazin információi szerint hétfő este Genfből Párizsba szállították, hogy a nívós Georges Pompidou Klinikán kezeljék. A hírek szerint gyulladás lépett fel az egykori sportember szervezetében, ezért most őssejtinfúziót kap.

Csak annyi derült ki, hogy Philippe Menasche sebész kezeli jelenleg az ötvenéves sztárt, azonban ahogy eddig, úgy most sem érkezett ezzel kapcsolatban megerősítés Schumacher családjától – szóvivője nem kívánt nyilatkozni, sem igazolni, sem cáfolni nem kívánta a híresztelést.

A kórházban csak a família tagjai látogathatják meg, tízfős biztonsági gárda őrzi a szárnyat, ahol kezelik. A lap szerint szerdán már el is hagyhatja a kórházat, ahol idén tavasszal titokban már kétszer is kezelték.