Aktuális Címlap Színes

Sokan kérvényezik kitiltásukat a kaszinókból

A játékszenvedély súlyos probléma sokaknál. Legyen az számítógépen, vagy a kaszinókban, a játékosok mindenüket alárendelik a játéknak. Sajnos a kaszinókban még a pénzük is rámegy a betegségre.

A gyógyulás persze nehéz, mint bármely szenvedély betegségből. A kaszinók esetében egy lehetőség, melyben kérvényezni lehet a játékos kizárását a kaszinókból. Az eltiltást a játékoktól 2016-tól lehet kérni a Szerencsejáték Felügyeletnél, ez akár öt évre is szólhat. Már abban az évben hetvenhatan éltek a lehetőséggel, 2018-ban pedig összesen 218-an.

Idén eddig már százötvenen kérték, hogy függőségük miatt tiltsák ki őket a játéktermekből, írja a Magyar Hírlap. A lapnak nyilatkozott addiktológus szerint az önkitiltás önmagában nem elég, összetett kezelésre van szükség, gyógyszeres kúrával és a pszichoterápiával.

2015-höz képest háromszorosára nőtt Magyarországon a szerencsejáték-függők száma. Így nagyjából 2,5 millió embert érint a probléma, közülük több mint 300 ezren krónikus játékfüggők, 800 ezren mérsékelt függők, a többiek pedig az alacsony rizikófaktorú csoportba tartoznak.