Aktuális Címlap Gazdaság Közélet

Kövér: alkalmas, tisztességes és hozzáértő vezetők kellenek a településük élére

Kövér László, az Országgyûlés elnöke a berlini magyar nagykövetségen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az országgyűlés elnöke kifejtette, aki az önkormányzati politikát is “mini polgárháborúnak” fogja föl, az nem alkalmas egy település vezetésére.

Kövér László egy Szegeden tartott választási fórumon azt mondta, aki azt gondolja, hogy az önkormányzati választás arra való, hogy azzal az országos politikai viszonyokat befolyásolja, nemcsak ostobaságokat beszél, hanem árt is saját közösségének. Úgy fogalmazott, a baloldal a békés, normális politikai vitákat és azoknak a választásokon való lezárását 2006 óta politikai polgárháborúvá alakította, és mind a mai napig szeretné fenntartani ezt az állapotot. Hozzátette: minél reménytelenebb helyzetbe kerülnek, annál mélyebbre süllyedve művelik ezt. Az ország, Szeged is, és minden település ennél sokkal többet érdemel – mondta a politikus.

Kifejtette: egy város vezetőjének együttműködőnek kell lennie, nemcsak a kormánnyal, hanem saját települése közösségeivel is, azokkal is, akik nem vele szimpatizálnak. Úgy vélte, a politikának a legelemibb kötelessége mindent megtenni a közösség, a nemzet fennmaradásáért. A házelnök szerint lényegbevágó különbség a két oldal között, hogy a másik oldalnak csak a hatalom, a pillanatnyi jólét számít, a család nem jelent értéket. Álláspontjuk szerint a gyermekvállalást nem kell támogatni, mert ahhoz a politikának semmi köze. A másik oldal szerint el lehet innen menni, de ami ennél is sokkal rosszabb, azt mondják, majd úgyis jönnek ide mások, és azokat be kell fogadni – fejtette ki az országgyűlés elnöke.

Kövér László úgy fogalmazott, sikeres tíz esztendő van az ország mögött, mindenki jogos reményekkel nézhet a jövőbe, hogy léphet egyet előre.