Aktuális Címlap Film-Színház-Muzsika

Fantasztikusan néz ki a 77. szülinapját ünneplő Halász Judit

Az örökifjú színésznő nagyon aktív, koncertezik és a színházban játszik.

2019. október 7-én a 77. születésnapját ünnepelte Halász Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1964-ben diplomázott el a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ami után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. Alig fél év után Várkonyi Zoltán már vendégszereplőnek hívta a budapesti Vígszínházba, és a következő évadban pedig leszerződtette. Azóta is, több mint fél évszázada a Víg hű tagja.

Születésnapja alkalmából a teátrum igazgatónője, Eszenyi Enikő is felköszöntötte az ország egyik legnépszerűbb színésznő-énekesnőjét. A művésznő számára természetesen az egész Vígszínház készült meglepetéssel: a készülő új bemutató az Anna Karenina próbáján köszöntötték fel. A darabot Roman Polak, a Szlovák Nemzeti Színház rendezője viszi színre, a premiert 2019. október 25-én tartják. Halász Judit alakítja a drámában Lídia Ivanovnát. 

Halász Juditnak több mint 50 év után is tele a naptára, év végéig be van táblázva heti három-négy koncerttel, sok estén pedig a színházban játszik. Ha nem játszik, akkor is gyakran van színházban, mert sok előadást néz meg, szerinte egy színművésznek szükséges tudnia arról, hol tart a színházi szakma. A rendszeres mozgást is fontosnak tartja az egészsége és a szakmája miatt is.