Aktuális Autó-motor Címlap

Megkezdődött a Ford Puma gyártása

Valaha egy ikonikus, formabontó dizájnnal mutatkozott be a Ford Puma, egy kis, elsősorban hölgyeknek szánt sportos autó formájában. Névutódja gyakorlatilag a kor divatirányzatát követi inkább, mintsem az elődöt.

A Ford modern üzemében, a romániai Krajovában megkezdődött az  Ford Puma sorozatgyártása. A fejlett Ford EcoBoost Hybrid 48 voltos hajtással felszerelt új, SUV-hangulatú kompakt crossover a legelső hibrid jármű, ami Romániában készül.

A Ford 1700 új dolgozó szerződtetésével és mintegy 200 millió eurós befektetéssel készült fel a modell gyártására, ami a mild hybrid hajtás csekély fogyasztása mellett kategóriaelső, kiválóan kihasználható csomagteret és csábító dizájnt kínál. A vállalat krajovai befektetése ezzel 2008 óta elérte az 1,5 milliárd eurót.

Legördül az első Puma a gyártósorról

Az új Ford Puma egyike annak a nyolc elektromos modellnek, amelyeket a Ford még idén bevezet az európai piacon. A Ford nemrégiben jelentette be, hogy ezentúl minden új személyautójához kínál majd valamilyen elektromos opciót (mild hybrid, full hybrid, plug-in hybrid vagy tisztán elektromos hajtást), hogy európai vásárlói az egyik legátfogóbb ilyen palettáról választhassanak. A vállalat arra számít, hogy 2022 végére a Ford személygépkocsik több mint felét elektromos hajtáslánccal rendelik majd meg a vevők.