Aktuális Autó-motor Címlap Sport

Apja versenyzői öltözékében bemutatózott Schumacher lánya

Egy olaszországi lovas bemutatón öltötte magára a hétszeres Forma-1-es világbajnok sisakját és overallját a versenyző 22 esztendős lánya, Gina Maria.

November 13-án lesz a 25. évfordulója annak, hogy Michael Schumacher 1994-ben az ausztráliai Adelaide-ben megszerezte F1-es pályafutása első világbajnoki címét. Ezen évforduló alkalmából különleges műsorszámmal készült a korábbi versenyző 22 esztendős lánya, Gina Maria Schumacher, aki évek óta versenyez a westerlovaglás szakágában. A hétvégén az olaszországi Veronában volt fellépése, és a szabad gyakorlata során apja F1-es pályafutását idézte meg azzal, hogy magára öltötte a híressé vált piros sisakot, valamint egy régi Ferrari-overallt, s lovát is pirosba öltöztetve, a farára hátsó szárnyat, oldalára „kerekeket” rögzítve mutatta be programját.

Gina Maria Schumacher apja versenyzői öltözékében bemutatózott (Fotó: Michael Schumacher/Twitter)

A „versenyautóvá” alakított paripa elsőre talán bizarr látványnak tűnhetett, Gina Maria nagyon is komolyan gondolta az apja előtti tisztelgést. „Milyen szórakoztató este volt ez, nagyszerű zárása az európai show-szezonunknak! Hálás vagyok a családomnak és a barátaimnak, akik támogattak! Nélkülük nem lett volna lehetőség erre. Hatalmas köszönet! A lovam annyira klasszul viselte a sok zajt, hogy még a hátsó szárnnyal sem foglalkozott” – írta a vágta után közösségi oldalán az idősebb Schumacher-gyermek.

Habár Gina Maria versenyzővé vált öccséhez, Mick Schumacherhez hasonlóan sokat gokartozott gyerekkorában, végül az édesanyja nagy szenvedélye, a westernlovaglás vált az igazi szenvedélyévé. A mai napig emlékszik apja intő szavaira, amiket a sportágválasztásnál mondott.„Amikor az ember gokartozik, miután végzett, egyszerűen csak beviszi a garázsba a gokartot. A lovakkal viszont mindig foglalkozni kell, még vasárnaponként is. És én ezt szívesebben csináltam” – emlékezett vissza Gina.