Aktuális Címlap Egészségére! Életmód

Itthon is árul műhúsos burgert a Burger King

Tegnaptól Magyarországon is kapható a Burger King növényi alapú műhúspogácsával készült burgere, a Rebel (lázadó) Whopper. A szendvics az összes hazai éttermükben kapható.

A Burger King most teszi elérhetővé a fogást Európa-szerte: a kontinens 25 országában, összesen 2500 üzletben lehet már megvásárolni. A Bloomberg szerint ez a gyorsétteremlánc történetének egyik legnagyobb termékbevezetése. A Rebel Whopperbe kerülő műhúspogácsát a The Vegetarian Butcher (a vegetáriánus hentes) nevű hollandiai központú cég gyártja, amit 2018 végén vásárolt fel az Unilever.

A Burger King a növényi alapú élelmiszerek iránti, folyamatosan növekvő keresletre reagálva illesztette be választékába a Rebel Whoppert. A műhúspogácsa a cég közlése szerint fenntartható gazdálkodásból származó szójából, búzából, növényi olajból és fűszerekből áll, de nem vegán, sőt, nem is vegetáriánus, mivel ugyanazon a grillrácson készül, mint a valódi húspogácsák, a szendvicsbe pedig ugyanúgy kerül tojást is tartalmazó majonéz.

A Rebel Whopper árát országonként eltérően határozta meg a Burger King, Magyarországon az új változatért ugyanannyit kérnek, mint egy hagyományos, marhahús pogácsát tartalmazó szendvicsért.