Sport

Női harcosok csatája Budapesten

Képünk illusztráció

2019. november 30-án, azaz szombaton rendezik meg a budapesti Vilmos Endre Sportcsarnokban a Prepare For Glory K-1 és Thai-box gálát. A kőkemény meccsek egyikén két tehetséges fiatal hölgy csap össze egymással.

Sokan nem értik, vajon miért mondják a nőkre, hogy gyengébb nem, amikor kőkeményen tudnak harcolni, ha arra van szükség. A szó átvitt és valós értelmében. Ráadásul egyre több hölgy bizonyít különböző küzdősportokban is, így az egyik legkeményebbnek tartott szakágban a muaythaiban is, melyet eredetileg mindenfajta felszerelés nélkül művelték. Ma már azonban a sportolók egységesített szabályok szerint, ökölvívó kesztyűben és bizonyos védőfelszerelések alkalmazásával küzdenek. A „nyolc végtag tudományának” is nevezik, mivel a küzdelem során a bokszoló nem csak az ökleit, de a lábát, a térdét és a könyökét is használhatja.

November 30-án a budapesti Vilmos Endre Sportcsarnokban rendezendő Prepare For Glory K-1 és Thai-box gálán két fiatal nő mutatja be, ha kell, akár még a férfiaknál is tudnak keményebben harcolni. A rendezvényen ugyanis összecsap egymással Piuk Fanni a Városgazda Utánpótlás Akadémia versenyzője és a bajai Kick-Thaiboxing Team kiválósága, Tihanyi Janka, és kettejük küzdelmében a térd és a könyök használata is engedélyezett lesz. Persze nem ez lesz az egyetlen összecsapás, hiszen a gálán 9 amatőr és 3 profi meccsre is sor kerül. Utóbbiakban igazi presztízscsatákra számíthatunk, hiszen kizárólag a másik fél legyőzése lesz a tét.

A három főmérkőzés harcosai a mérlegelést követően (Fotó: Bornyi Márton)

Ringbe lép a 10-szeres magyar bajnok, háromszoros olimpikon ökölvívó Káté Gyula, aki ezúttal K-1 szabályrendszerben küzd meg Koczó Henrik thai-box magyar bajnokkal, míg nehézsúlyban a súlycsoport K-1 magyar bajnoka Turó János csap össze a thai-boksz magyar bajnokával, Szerján Attilával. A főmérkőzést Dudok Károly a Magyar Muaythai Szakszövetség elnöke vívja Sörös Istvánnal, aki két éve megnyerte K-1 szabályrendszerben a Mesterek Viadala tornát. A Jeep Gyulaiban rendezett pénteki mérlegelésen minden harcos hozta a kötelező súlyt, így már csak a gála előtti kötelező orvosi vizsgálat, illetve maga a küzdelem van hátra.