Aktuális Címlap Életmód Gyerekdivat

Ők a legszebb magyar kislányok!

Hetven kislányból tizenhatan jutottak be a hétvégi gyermekszépségverseny döntőjébe.

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a legszebb magyar kislányok számára a Little Miss World Hungary versenyt, amelynek végén négy gyermek fejére került a korona.

A sziráki kastélyban megrendezett versenyen a kicsik népviseletben, utcai, koktél- és ünnepi ruhákban vonultak fel, többen tánc- és énektudásukkal is elkápráztatták el a közönséget. „A végén négy kategóriában osztottak díjakat:, a bébik közül Borsos Zorka (3), a miniknél Habány Bianka (4), míg a nagyobbak közül Li Tifany (9) és Tímár Alina (11) fejére került korona” – mondta lapunknak Bartalovics Ildikó versenyigazgató.

Borsos Zorka május 10-én lesz hároméves, de szépségversenyen nem ez az első győzelme. – A kislányom a sziráki kastélyban tényleg hercegnőnek érezte magát, hazafelé le se akarta venni a fejéről a koronát – újságolta az édesanyja, Judit. – Lehet, hogy egyelőre ez volt az utolsó megmérettetése, mert szeretnénk, ha kiélvezné a gyerekkorát, és inkább fára mászna, szaladgálna, játszana.

Habány Bianka (4), amikor a döntőben a nevét szólították, nem is fogta fel, mi történt vele, csak útközben, az autóban döbbent rá, hogy ő lett Magyarország egyik legszebb kislánya, és a koronája csak az övé.

– Bianka még a nagymamájának is elbüszkélkedett a fejékkel, hosszan illegett-billegett előttük – mesélte az édesanyja, Habányné, Hegedüs Andrea.

Li Tiffany (9) egy szekrényben gyűjti a koronáit, Szirákon kapta a nyolcadikat. – Más érmeket gyűjt, a lányom viszont koronákat, és mindegyikhez szép emlék fűzi – büszkélkedett az édesanyja, Kertész Kármen. – Emellett thai bokszol, hetente egyszer együtt megyünk edzésre. A sérülés veszélye miatt jobban féltem őt a sport világától, mint a kifutótól, de ha nagyobb lesz, majd meglátjuk, melyiket választja.

Tímár Alina (11) négy éve jár szépségversenyekre, az édesanyja próbálta lebeszélni róla, de teljesen elbűvölte őt ezt a világ.

„Alina elvégezte Sütő Enikő modelliskoláját, azóta több játék- és reklámfilmben is szerepelt már. Ugyanakkor számára az iskola a legfontosabb, ahol kitűnő tanuló” – magyarázta az édesanyja, Dajka Erika.