Aktuális Címlap Gyerekdivat

Magyar kislányok és kisfiúk lába előtt hevert London

Utolsó állomásához érkezett az a nemzetközi fotós turné, melyen Magyarország legszebb gyermekei álltak modellt Európa nagyvárosaiban.

Velence, Monte Carlo, Párizs és London után a turné utolsó állomáshelyére, az írországi Dublinba repül az a magyar kislányokból és kisfiúkból álló modellcsapat, amelyik meghódította Európát. A turné főszervezőjét, Bartalovics Ildikót, a Little Miss Word Hungary igazgatóját telefonon értük utol. Lapunknak elmondta: a gyerekeket nemcsak a szüleik, de szakemberek – fodrász, stylist és sminkes – is elkísérték.

Londonban huszonkét magyar gyermek pózolt azokban az extrém ruhákban, amiket egy magyar divattervező készített – magyarázta Bartalovics Ildikó. – A fotózás az angol főváros jellegzetes helyszínein a Buckingham Palota, a Madame Tussaud panoptikuma, a Temze folyó partján, a London Eye néven híressé vált óriáskerék mellett történt. A kicsikkel ott voltak a szüleik is, akikkel jó hangulatú kirándulásként fogták fel a közös munkát.”

Farkas Renivel (11) a londoni fotózás elfeledtette minden fájdalmát

A tizenegy éves Farkas Renátát édesanyja, Csada Piroska kísérte el.

„A kislányom márciusban veszítette el a nagypapáját, fájdalmában az internet világába menekült. A sötét szobájában bebújt az ágyába, a takaró alatt is a telefonját babrálta. Gondoltam, kipróbálhatná a divatfotózást, ez végre kirángatta őt a mély gyászból” – mesélte Reni édesanyja. – Eltökéltem magam, ha tehetséges és később is érdekli majd a fotózás, akkor minden erőmmel támogatom őt.”

Pados Borisz (5) félszegsége már a múlté

Az ötéves Pados Borisz másfél éve még az ovis műsort is az anyukája ölében csücsülve nézte végig, egyáltalán nem akart szerepelni.

„Mióta fotózásokra járunk, eltűnt Borisz félszegsége. A legutóbbi karácsonyi műsorban gyönyörűen szavalt, a kifutón pedig lazán elbeszélgetett a műsorvezetővel” – büszkélkedett az édesanyja, a három gyermekes Szíjjártó Viktória.

Bene Anna (5) a nyáron Dubaiba utazik egy szépségversenyre

Bene Anna ötéves kora ellenére rutinos fotómodell, Olaszországban, a velencei divatfotózáson már pózolt a kameráknak. Londonban az édesanyjával két fotózás közti szünetben megcsodálták a Big Bent, az emeletes buszt, a buckinghami palotát.

„Anna aerobikozik, úszni jár, de nagyon tetszik neki a divat világa is. Most azt mondja, szeretne modell lenni, de majd meglátjuk, mit hoz az élet – magyarázta az édesanyja, Bene Norbertné. – Legközelebb Annával nyáron Dubaiba repülünk, mert meghívtak őt a világ legszebb kislányai számára rendezett szépségversenyre.”

Wágner Zoé (5) Budapest Szépe volt, most Londonban pózolt

Az alig ötéves Wágner Zoé is több fotózáson vett részt, sőt, már nyert egy szépségversenyt, a Budai Várban őt választották Budapest Szépévé. Aki ismeri őt, azt mondja rá, hogy ragyog a lelke, olyan jószívű.

„Zoé nagyon élvezte a londoni munkát, amit szórakozásként élt meg. Olyannyira, hogy 18 kilométert gyalogoltunk, de éjfélkor úgy kellett őt ágyba könyörögni” – mesélte a kislány édesanyja, Wágnerné, Szilvi.

Molnár Mercédesszel biztos találkozunk még a kifutókon

Balogh Eszter televíziós divatműsorok vezetőjeként vált ismertté, készített már interjút Naomi Campbellel, Cindy Crawforddal is. A magyar divattervezőkről gyártott riportfilmjeit a párizsi Fashion tévé mutatta be. A műsorvezető ezúttal szülőként utazott a turnéra.

Merci különleges frizuráját őszintén csodálják a fodrászok, de hozzá nem nyúlhatnak

„A kislányom, Molnár Mercédesz már hároméves kora óta modellkedik, és gyakran vesz részt divatfotózáson – sorolta Eszter. – Merci mád szerepelni, otthonosan mozog a kamerák előtt. Kilencéves csupán, de szereti, ha sminkelik, viszont a frizurájához rajtam kívül senki nem nyúlhat. Különlegesen göndör, gyűrűs haja van, amit hajmosás után csak én fésülhetek.”