Aktuális Gyerekdivat

Virágboltos lánya hódíthatja meg Milánot

A nyolcéves kislány az iskola után ha épp nem a leckéjét írja, akkor az édesanyja virágboltjában serénykedik, a hétvégén pedig londoni divatfotózáson vagy dubai szépségversenyen pózol. Most épp Milánoba, Európa divat-fővárosába készül.

Szinte alig akad ember, aki a Székesfehérvár melletti falucskában, Iszkaszentgyörgyön ne ismerné a virágárus Erika legkisebbik lányát, a nyolcéves Rétegi Lilit. A kiskamasz gyakran besegít az édesanyjának az üzletben, beáll a pult mögé, kiszolgálja a vendégeket, és ha úgy alakul, virágot is köt.

„Lili korábban két évig hip-hop táncra járt, most akrobatikus tornázik. De mára alaposan megismerte a kifutók, fotóstúdiók világát is, egyre gyakrabban vesz részt hazai és nemzetközi gyermekszépségversenyeken – mondta a Hirpartinak Lili édesanyja, Stamber Erika. – Nem értek egyet azokkal a szülőkkel, akik minden áron a be nem teljesült álmaikat próbálják megvalósítani a gyerekeikkel. Lili számára a modellkedés csupán hobbi, ha már nem szeretné tovább csinálni, akkor nem erőltetünk semmit.”

Lilit Bartalovits Ildi, a Little Miss World Hungary igazgatója tavaly fedezte fel, azóta a karrierje szépen beindult. “Több hazai, megnyert gyermekszépségverseny után külföldön is szerencsét próbált. Ahol nem a győzelem, hanem a tanulás, a tapasztalatszerzés volt a célja. Nemrég londoni divatfotózáson vett részt, míg Dubaiban a világ legszebb kislányainak rendezett versenyen különdíjat kapott. A verseny után Lili és szülei nem jöttek azonnal haza, közösen nyaraltak, együtt fedezték fel a csodálatos keleti országot.

„Lilit meghívták egy törökországi versenyre is, de nem szeretnénk, ha újra hiányozna az iskolából, így ezt most kihagyjuk – folytatta Erika. – Viszont kaptunk egy másik meghívást Milánoba, ahová biztos elvisszük őt. Az ilyen alkalmak lehetőséget adnak arra is, hogy a kislányom világot lásson, megismerje a legújabb divattrendet, és újabb tapasztalatot, barátokat szerezzen.”