Aktuális Film-Színház-Muzsika

Filmrendező tragédiájáról készült Tarantino új filmje – TRAILER

Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjét kedden este mutatták be a 72. cannes-i filmfesztiválon. Az idei válogatás leginkább várt alkotásának főszerepeit alakító világsztárok, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Margot Robbie a rendezővel együtt érkezett a vetítésre.

Közben új trailer is érkezett a filmhez, amelyben még többet látunk a színészekből. Tarantino új filmjének története Los Angelesben játszódik 1969-ben. A hippimozgalom idején Hollywood aranykorának végét jelentette Roman Polanski filmrendező terhes felesége, Sharon Tate és barátai lemészárlása. A film főhőse a westernszínész Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) és barátja, a kaszkadőr dublőrként dolgozó Cliff Booth (Brad Pitt), akiknek a szomszédságába költözik Hollywood két új sztárja, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie).

A vetítés végén Tarantino felidézte, hogy 25 éve a Ponyvaregény című filmjéért elnyerte az Arany Pálmát, ami beindította a filmes karrierjét. „Cannes megváltoztatta a életemet. Kis független filmesként jöttem ide, és aztán bejártam a világot” – mondta a rendező a premieren.